Święto Pracy w Świętokrzyskiem

Sojusz Lewicy Demokratycznej zaprasza wszystkich na regionalne obchody Międzynarodowego Dnia Solidarności Ludzi Pracy. Uroczystości wojewódzkie odbędą się w Kielcach. 1 maja spotykamy sie o godz. 9:45 pod pomnikiem Henryka Sienkiewicza (ul. H. Sienkiewicza 1) skąd wyruszymy w tradycyjnym marszu do parku miejskiego.

Tego samego dnia działacze i sympatycy SLD w Ostrowcu Świętokrzyskim spotykaja się o 11:00 przy pomniku Krzyża Grunwaldu II Klasy mieszczącego się na al. 3 Maja, aby złożyć wiązanki.

Dwa dni wczęsniej, tj. 27 maja o godz. 15:00 w Starachowicach zostaną złożone kwiaty pod Pomnikiem poświęconym Pracownikom Zakładów Starachowickich, byłym członkom Ruchu Oporu poległym w walkach z hitlerowskim okupantem w latach 1939 - 1945 (ul. 1 Maja).

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.