Mogilno. Na donos o sukcesie – mówimy: gratulujemy!

Z przyjemnością odnotowujemy post starosty mogileńskiego Tomasza Krzesińskiego: „– Można? Można! Drodzy, spieszę donieść o sukcesie Powiatu Mogileńskiego!

Rokrocznie Pismo Samorządu Terytorialnego "Wspólnota" publikuje ranking najbogatszych samorządów.

W tym roku Powiat Mogileński uplasował się na 1 miejscu wśród powiatów w województwie kujawsko-pomorskim, natomiast na 314 sklasyfikowanych powiatów w Polsce zajęliśmy 15 miejsce (awans o 10 miejsc w stosunku do roku 2021).

To pokazuje, że ciężka praca dla mieszkańców Naszego Powiatu przynosi wymierne korzyści.

Mimo kryzysu i trudnej sytuacji samorządów, obecnemu zarządowi udaje się nadal inwestować.

Do końca roku zostanie zakończona modernizacja ZOL-u w Strzelnie (koszt ok. 26 mln zł), kolejne realizowane duże inwestycje to: budowa hal sportowych (koszt ok. 6 mln zł), modernizacja 42 km dróg, w przyszłym roku planujemy wykonać kolejne 90 km.

RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!”.

Czytaj więcej… https://pomorska.pl/najzamozniejsze.../ar/c1-17849719...

Gratulujemy i życzymy kolejnych udanych realizacji dla wygodniejszego życia mieszkańców powiatu mogileńskiego. Uzupełniamy tylko, że powiatem mogileńskim zawiaduje doświadczony samorządowiec, a zarazem przewodniczący Rady Powiatowej Nowej Lewicy w Mogilnie – Tomasz Krzesiński!

Opr. nim, 6 września 2023 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!